Lovisas "Blogg"

8:e - 9:e veckan
8:e -- 9:e veckan
2005-11-23

9 veckor - Dag 14
I hate early mornings!
Men idag skulle vi skjutsa matte till jobbet och sedan skulle vi ha frukostmöte hemma hos Ella och Zudden.

Där är skojigt att vara. Jag trodde att frukostmöte betydde att man går upp på bordet och hämtar vad man vill ha (jmfr frukostbuffé), men så var det inte. Jag åkte ner innan jag hann få tag på skinkan. Synd!

Ute på gårdsplanen har de en rolig damm som bubblar och puttrar. Men det går inte att bada i den för det ligger ett galler över. Så i stället lekte vi tafatt. Här ser ni Zudden och mig i full fart. Först hinner jag ifatt Zudden och brottar ner honom och sen brottar han ner mig.
Jag gillar verkligen Zudden för han är en riktigt rolig valplekfarbror.
....................................................


 
Vid frukostbordet. Vi är alla lite suddiga i konturerna så här tidigt på morgonen. Matte läser tidningen och kliar mig bakom örat. Nu har jag vaknat - nu kan vi åka Frukostbuffé?
Stängd pool!
 
2005-11-22

9 veckor - Dag 13
Hej. Idag på klubben har jag klättrat på valpstegen. Upp kan jag men sedan tar det stopp. Jag är inte tillräckligt lång ännu. Får vänta några dagar till.
Eftersom jag är så liten ännu så känner jag inte till det där med höjder och har alltså inte vett att vara rädd för det - så därför klättrar jag gärna och mycket. Husse tror att om jag provar stegen nu när jag är liten så vågar jag sedan när jag har blivit stor.
Nåja, vi får väl se!

När jag hade klättrat så busade jag och Dex lite grann.

Det blir fler bilder i morgon. Nu är det sent och husse behöver sova. Det har varit lite strul med "sidan". Den hade bytt IP-adress säger Mattias som är sidskötare (Vad är en IP-adress och vem är Mattias?)

PS. Min uppfödarmatte - Ing-Marie - har hälsat till mig och skickat en puss. Man tackar! DS.
......................................................

 
Undrar vart denna trappa leder? Snart är jag uppe
På toppen - Vilken utsikt man har här. Jaha, vad gör jag nu? Husse, hjälp mig!    
2005-11-21

9 veckor - Dag 12
Idag har vi - i tur och ordning - tränat apportering och klippt mina klor.
Jag vill påstå att jag är duktig på bägge!

Det verkar som att om jag bär den där saken de kallar "dummy" till husse så får jag en bit levergodis. Bära kan jag ju och vill han betala med levergodis så är det ju hans sak, eller hur? I morgon tränar vi igen.

Kloklippning tror jag att jag har tränat på tidigare för det var inte läskigt alls. Och så fick jag levergodis. Härligt. Hoppas klorna växer fort. Detta var kul.

När vi var ute och gick idag så såg vi havet. Jag känner inom mig att det är något särskilt med havet men jag vet ännu inte vad.
.....................................................

 
Lovisa med klotången
   
Idag såg jag havet      
2005-11-18 --20

9 veckor - Dag 9, 10, 11
En ny spännande dag väntar. Idag har min matte "flexat" säger hon. Undrar vad det betyder?

Nu vet jag vad "flexat" betyder - att städa. Känns lite snopet, jag som trodde det var något roligt. Det trodde nog husse också för han blev lika överraskad.

Lite senare på eftermiddagen kom Bent och Ewa tillsammans med Dex halvsyster Emma och hans dotter Miki.
Jag fick en gummianka av dem. Men den fick jag inte tugga på - bara bära. De stannade ända till söndag så därför har det blivit lite si och så med min "blogg".

Vi har ätit gott och busat med varandra. Miki blev lite sur när jag försökte ta ett gammalt märgben från henne och morrade åt mig. Bäst att passa sig för henne. Lite senare i helgen blev vi vänner igen. Hon kanske inte var så van vid busiga valpar.
Och pussad blev jag - både här och där, det ser ni på bilderna här intill.

Två små spår har jag gått - ett i lördags och ett idag. I slutet på första spåret hittade jag husse som hade god älgstek i en påse. I slutet på det andra spåret satt matte och hon hade också älgkött i en påse. Verkar kul det där med spår. Hoppas att det kommer fler.

I veckan som kommer ska jag få lära mig att apportera. Det har matte sagt så nu får husse träna mig varje dag.
....................................................

 
Här spårar jag efter husse i högt gräs. Ser du mig? I knäet på Bent Alla tillsammans
Pussad av Ewa Rastning på tomten Fin balans Åh vad trött man blir efter en sådan helg!
Så här roligt hade vi      
2005-11-17

9 veckor - Dag 8
Godmorgon. Man fyller nio veckor idag. Börjar bli stor. Utvidgar sitt revir. Håller på att etablera (förhoppningsvis) goda vanor nu. Om en stund ska vi åka ett ärende till Karlskrona. Jag undrar om det finns en Brukshundklubb där också?
Kanske dags att presentera mina föräldrar Ida och Oscar.
Jodå, det finns en Brukshundklubb i Karlskrona. Dex och jag var uppe i farstun och undersökte. Trapporna i Ronneby är bättre tycker jag - här var det bara galler.
Agilityhindren i Ronneby är jättehäftiga.
Kolla vad kul man kan ha - klättra upp och ner. Upp är lätt, ner måste man bromsa annars kan det gå illa.

När vi kom hem blev jag avmaskad. Smakade nästan som älgstek. Ska det vara så kan jag tänka mig att bli avmaskad varje dag. Sedan fick Dex och jag slicka en skål som det varit böcklinglåda i. Mycket engagerande kan jag säga.
Och så blev jag trött och somnade
Vi ses i morgon!
......................................................

  Min mamma
Upp på A-hindret Toppen!
Min pappa Ner får man bromsa
  Balanshindret är kul Här kommer jag!
Gallertrappa i Karlskrona - man kan gå på den Trapporna på Ronneby Brukshundklubb är bättre - och så skiner solen så skönt Diskpatrullen i farten
2005-11-16

8 veckor - Dag 7
Idag hann inte husse ut med mig på morgonen. Först kissade jag inne och medan han torkade upp passade jag på att bajsa. Men han blev inte ett dugg irriterad. Konstigt.
När vi kom hem efter att ha skjutsat matte till bussen låg vi och sov i fåtöljen i arbetsrummet - husse, Dex och jag.
Framåt dagen gick vi ut på en liten promenad. Idag var jag ännu lite mer nyfiken på när Dex tränade uppletande. Ser kul ut.


På eftermiddagen var vi ute på fälten vid Björketorp. Husse lade spår till Della som snart ska till Öland och tävla Högre klass och ett spårupptag till Dex. När Della gick sitt spår så fick jag följa med efter tillsammans med husse. Den där orange repstumpen var väldigt rolig. Jag hjälpte Mia att bära den. men något eget spår fick jag inte idag. Vi får ta det till helgen när vi får besök av Ewa & Bent och Emma & Miki. Det ska bli spännande.
I morgon firar jag "nio veckorsdag"
.....................................................


  Trötta efter dagens händelser      
2005-11-15


8 veckor - Dag 6
Ruggigt idag. Tror att jag ska ligga inne och vila mig till det har blåst färdigt där ute.
- Undrar vad det blir för gott till middag idag?

Och så glömde jag berätta att jag kan gå tre hussesteg linförighet nu!
Senare idag ska jag lära mig ordet "Ligg" - kanske ...
  Det stormar ute - här inne har vi det bra
Dex tränar uppletande - jag tittar på och lär mig

Gillar att bära - här med en vinge
När det plötsligt blir tyst så kan vad som helst ha hänt ...
 

Stormen bedarrade och vi kunde gå ut på en liten promenad.
Dex tränade uppletande och jag fick titta på. Kul grej! Kanske kan va´nåt. Fick bära en fågelvinge som husse hade med sig.
Jag gillar att bära.
När vi kom hem umgicks jag lite med Findus. Konstig typ, undrar om han är en hund. Han har i alla fall tuggvänliga öron.

Gjorde sedan en sväng ut på klubben - gick över A-hindret på Agilitybanan, så där i förbigående.
Senare på kvällen hittade jag ett roligt träd inomhus. Synd att husse hittade mig så fort. Hur jag kom upp i krukan? Gissa!
Hörde att husse ska lägga spår i morgon eftermiddag. Kanske lägger han ett åt mig.
Är det någon som vet vad "spår" är för något?
..................................................
         
2005-11-14

8 veckor - Dag 5
Efter en god natts oavbruten sömn blev det ett väldigt farande runt Blekinge. På morgonen skjutsade vi matte till jobbet och passade på att hälsa på oss Anette, Ella & Zudden. De blev alla glada att få träffa mig. Zudden är en så rolig lekfarbror. Anette gjorde ett "dummyfält" till de stora hundarna. Själv fick jag försöka bära en dummy med harskinn - den var häftig.
Sedan åkte vi hem och på eftermiddagen var det dags igen. Då åket vi till klubben och strosade.
På kvällen var vi på Karlshamns Brukshundklubb där distriktet hade kallat till möte. Jag tror att jag skötte mig hyfsat för alla pussade på mig.
Gick och lade mig tidigt (22.30) och sov gott hela natten.
...................................................
         
Full fart med Ella i gryningsljuset Den "dummyn" vill jag ha! Mysigt att krypa upp bakom Ella
Zudden är häftig, kolla vilken fotboll han har Hur ska jag få tag i bollen ... ... kanske om jag biter honom i svansen? Nähä, det gick inte!
Att "gå med håven" har man ju hört talas om. Här ser vi hur det går till Olle och Lovisa Här sitter jag i korgen och tittar och lär Detta är jag mycket bra på
Gick och lade mig tidigt hos min matte
2005-11-13

8 veckor - Dag 4
Idag fick jag följa med till Brukshundklubben. Där var mycket människor och hundar - någon slags tävling. Husse dömde och jag fick inte träffa honom så mycket. Men matte och jag gick runt och hälsade. Gissa om jag fick många kramar och pussar. Blev väldigt trött och senare på kvällen fick jag "spelet" och bara sprang runt och bet i allt och alla. Sen somnade jag tvärt!
..................................................
  Valpen håller i gång och emellanåt blir vi ganska trötta - Man sover faktiskt ganska bra i en Biabädd/Gubben i valplådan Tjusigt par va? Nu blev jag bara så sömning  
2005-11-12

8 veckor - Dag 3
I natt har jag sovit gott hela natten. Jag får ligga mellan matte och husse i deras säng. Mysigt! Man sover gott där. Med hjälp av husse har jag lyckats kissa och bajsa ute idag på morgonen. Är inte lös i magen längre. Skönt.
 
På väg till "klubben". Nu åker jag med Dex i buren och det går jättebra
Ett stadigt tag i mattes ben Den vill jag ha!
 
Sedan åkte vi till Brukshundklubben för att fortsätta upptäckandet. Och det var roligt. Det kan ni se på bilderna här intill. Jag provade på lite av varje - hugga matte i benet - ta "dummy" från Dex - lukta på ett blad - gå lite på A-hindret - bära en metallapport - prata med farbror
  Agility - kan det va`nå`t? Det här med apportering är kul - metallapporten Ska man upp där, sa du? Tro det om ni vill, när jag blir stor hoppar jag här
 

Christer om hopphinder - hjälpa matte att reda ut ett trassligt snöre och hälsa på Pirre, Molly och Kaksi När jag kom hem var jag jättetrött. Käkade lite välling och somnade.
När jag vaknade en timme senare åt jag upp alla "kulorna" och matte blev imponerad. Kul!

Klicka på bilderna som husse tog så blir de större


..................................................

  Här hjälper jag matte att reda upp ett trassel
Lovisa och Pirre    

2005-11-11


8 veckor - Dag 2
Idag fick jag följa med till Brukshundklubben. Vi var alldeles ensamma där och jag fick springa runt tillsammans med Dex och upptäcka alla roliga saker. Bar en liten "dummy" och fick mycket beröm.
Har blivit lite lös i magen så det blev bara majsvälling hela dagen. Sov större delen av kvällen med undantag för några rusher runt hela huset. Alla var nog lite trötta - även katten för han ville inte leka med mig.
.................................................
 

   

2005-11-108 veckor - Dag 1
Resan från Stockholm till Skönevik. Första dagen, natten och morgonen
Klicka på bilden, läs mer och titta på mina bilder...