8 augusti 2009
Diverse aktiviteter men ingen träning
 
Barnbarn på besök. Hälsa på valpar en gång till. Döma sökhundar. Och i morgon besök på hundutställning. Nej, nej, inte någon av våra. De får stanna hemma i hundgården medan vi tittar på när Kjells lapphund ställs ut. Om turen är med oss får vi en träff med Sandbytösens Fabian, 8,5 veckor gammal och nybliven Ronnebybo.

Det är den senaste tidens aktiviteter så vi har haft ett tillfälligt uppehåll i träningen.
 
På Fannys & Matildas begäran: Tunnellek
Fanny & Brisco
Krypträning med Lovisa ...
... och fritt följ med Sudden
 
 
3 augusti 2009
Lek & allvar
 
Först träning sedan lek. Sudden var först ut idag. Träningen började med att vi tittade på kompisarna som tränade uppletande. Bra träning för Sudden. Han börjar nog snart förstå att det inte blir något uppletande varje gång han kläds på med tjänstetecknet.

Därefter träning av position vid fritt följ. Belöning bakåt hela tiden och mycket vänstersvängar. Samma med positionen vid ljudgivning. Krypet går bättre och bättre. Sudden börjar hålla positionen mycket bättre nu.

Sist tränade vi en inkallning med ställande. Bra tempo, bra ställande.

Samma moment tränade vi med Lovisa. Fria följet kan gå mycket bättre än idag. Måste tänka på vilken typ av belöning jag använder.

Lovisas kryp är jättebra numera. Måste bara tänka på att starta mjukt och inte ta för långa steg. Annars kan man hålla ett relativt högt tempo.

Skallet är faktiskt också bra. Belöning under höger fot får henne att sitta rakt och snyggt.

 
"Tidig start"
Klicka på bilden så får du se resten av bolleken
 
På begäran! Slanka kvinnor
 
 
 
 

 
Följ Lovisa, Suddens och husses vilda äventyr och vedermödor på deras väg genom tävlingsklasserna ...

Dex har tävlat i spårhundsgruppen, fullföljt fem SM, fram till DM 2006-09-10. Där gjorde han en kanontävling och vi fick ihop 606 poäng. Därefter gick han i pension men följer självklart med överallt och på alla träningar. Han gör numera nästan precis vad som faller honom in.Bloggarkiv
Juli 2009