16 december 2009
Varför måste det alltid snöa i Gubbalyckan?
 
Det kan ju bero på att vi oftast varit där vintertid. Och det var det idag när vi skulle till Ia och hämta våra elektriska fotvärmare.
Aldrig mer kalla fötter? Vi hoppas på det och att reklamen håller vad den lovar.

Givetvis passade vi på att träna lite när vi ändå var där. Alla hundarna fick var sitt sökfält med dummies och svårighet anpassad till var och ens förmåga. Suveränen i sammanhanget är förstås Sudden som idag löste sin uppgift galant och blixtsnabbt.
Intressant att se Suddens halvbror Ossie arbeta. Här har Ia lyckats mycket bra i sin träning. Och minne, precis som sin far och Sudden har han också.
 
Räddaren för husses fötter? 37 grader varmt i 18 timmar?
Vi får väl se ...
Klicka på bilden till vänster så får du en glimt av dagens övningar i Gubbalyckan

6 december 2009
Övningar vid träd #30
 
Sökövningar i Karlsnässkogen idag.
Sudden först ut på en 200 meters sträcka med tre figuranter. Den sista figgen dold. Inga problem att hitta figuranterna, inga problem att ta rullen, inga problem med påvisningen. Hastigheten är minst sagt hög. Problemet vi har är att slagen blir rätt yviga. Vi hade totalt fem skick (raka och djupa) på hela sträckan så nu får vi ta i på allvar med systematikövningarna. Vattenförbrukningen var hög.

Lovisa gjorde sitt sök sist. Vi körde på en 100 meters sträcka med tre figuranter där den sista var dold. Inga problem att hitta figuranterna, inga problem med lösrullen och idag, bra påvisningar. Hastigheten är hög men slagen blir inte yviga utan ganska lagom. Raka fina skick. Dessutom är hon väldigt samlad och fokuserad.

Vi är faktiskt ganska nöjda med dagens övningar bortsett från det dåliga fotoljuset ...
 
Här var vi idag
Sööök. Utåt!
Sudden tillbaks med lösrullen
Påvisning
Lovisa

5 december 2009
Kompetensutveckling?
 
Husse har kompetensutvecklat sig idag. Sudden och jag har haft jättetråkigt. Frågan är hur vi ska få del av denna utveckling? Det snackas om spår på hårt underlag och att vi har en mycket bättre näsa än vad husse och alla andra människor tror ...

Jag undrar jag vilka nya övningar vi kommer att få vara med om? I morgon ska vi i alla fall träna sök.
 
En undrande Lovisa

2 december 2009
I det bleka Decemberljuset ...
 
Idag räckte tiden endast till en rastning på klubben och ett besök i "goa" diket. Visst är det härligt att få plaska i ett vattenfyllt, sunkigt dike om man är en golden och heter Sudden och Lovisa.

Annars tränar vi framåtsändande så gott som dagligen. Det momentet är verkligen en utmaning. När vi en gång för länge sedan började med detta moment så var ju träningen väldigt lika för Sudden och Lovisa. Nu är upplägget helt olika beroende på deras olika färdigheter.

Lovisa har just nu kommit längst mot färdigt moment och träningen går mest ut på att saktasträckan ska bli tillräckligt lång. Sudden har delvis fått tillbaks de gula "hjälpplupparna" vid växlingspunkten för att säkerställa den korta galoppen. Annars lägger vi inte så stor vikt vid tempot efter gruppen eftersom han på tävling haft lite problem att över huvud taget ta sig igenom gruppen.
Ja, så håller vi på, dag efter dag för att mala in beteendet.

En del sökträning har det blivit sedan sist och det har gått ruggigt bra. Senast råkade vi, helt oplanerat, få några tomslag. Helt utan problem. Transporterna på stigen och från figuranten och ut på stigen går förvånansvärt bra. Tempot är som du förstår alltid minst 100% och de bägge vilddjuren får väl med tiden lära sig att ransonera med krafterna och vätskenivån.

Redan dagen innan sökträningen börjar vi att vätska upp Sudden så att det ska räcka. Måste bara komma ihåg att ta med vatten till honom när han hittat en figge.
 
Yipee!
Gott & skönt
Nu flyger vi i par
Och sedan gäller det att bli torr och få upp värmen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Följ Lovisa, Suddens och husses vilda äventyr och vedermödor på deras väg genom tävlingsklasserna ...

Dex har tävlat i spårhundsgruppen, fullföljt fem SM, fram till DM 2006-09-10. Där gjorde han en kanontävling och vi fick ihop 606 poäng. Därefter gick han i pension och gjorde alla roliga saker som en glad golden gillar att göra.
Dex gick bort den 18 november 2009, drygt 13 år gammal.

Dex minnessidaBloggarkiv
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009