30 januari 2010
Myskatten
 
 
 
 

29 januari 2010
Lapphundsrace
 
Klubbens bägge Lapphundar i ett ystert snörace slog undan benen på matte så att hon stöp som en fura. Resultatet blev att vi hade vårt fredagsmys på akuten. Röntgen, skiktröntgen, ett bra bemötande och omhändertagande till det facila priset av 80 kronor plus 120 kronor för en akutremiss från läkarstationen i Ronneby.

Diagnos: Revbensfraktur! Stackars matte så ont hon har haft idag. Nu följer en jobbig läkningsperiod på tre till fyra veckor. Vi börjar med en riktigt stilla lördag och söndag ...
 
Stå inte i vägen för Lapphundsracet!
Matte som nyss rest sig och har så grymt ont.
Våra egna galningar

28 januari 2010
Nyplogat
 
När vägen äntligen blev plogad tog vi kameran och hundarna för en liten promenad.
Och Findus bara ligger och päser i stugvärmen ...
 
Skulle ha blivit ett "stilleben" men så kom Sudden farande ...
Ett fruset vildäpple är aldrig fel ...
Bryggorna
Is och sten
Findus har mer eller midre gått i ide

27 januari 2010
Busväder
 
Kuling och snöfall. Som gjort för att sitta inne och samla krafter inför morgondagens snöskottning. Inte ens katten går ut.
 
Frusen häger
Lovisa och matte har hämtat posten

26 januari 2010
Plötsligt fyllde Sudden 4 år
 
Som sagt, var tog den tiden vägen? Den enda förklaringen är väl att om man har roligt så går tiden fort. Och det har vi tydligen haft, i vart fall har vi tränat väldigt mycket. Även så idag, i ridhuset i Yxnarum. Tredje gången vi tränar där och Sudden känner sig ganska hemma. Visst taggar han upp, men det gör han nästan alltid när vi ska träna. Förmodligen tycker han att träning är det roligaste som finns och det får man vara tacksam för.

Vi gratulerar alla Suddens syskon på födelsedagen.
 
Bitvis superkontakt idag
Fullfartstempo på apporteringsingången

22 januari 2010
På begäran
 

Igår eftermiddag tränade vi sök i kalla, mörka skogen. Figge, figge, blindslag och figge med kampstock.
Ungefär vad den unga damen orkade med. Snödjupet gjorde tog säkert en hel del på den fysiska konditionen. Och så ska man orka med att ta rullen också ...
Det gick hyfsat men vi ska ha lite specialträning på att ta rullen hos fiuranten.

För mörkt för att ta foto på hundarna så det fick bli ett på en stillastående konstig maskin i skogsbrynet.

 
Konstig maskin i skogen. Klicka för större bild!
På begäran, en bild på Findus. Klicka för större bild!

21 januari 2010
Musmatteockupant
 
Ibland blir inte bloggen uppdaterad och man kan undra varför. På bilden ser vi förklaringen, Findus har ockuperat musmattan och tar spjärn med tassarna mot fönstret. Under fönstret sitter ett mysigt värmeelement som ger välförtjänt värme till den lilla kattkroppen som varit ute och jagat råttor hela den kalla och mörka vinternatten.
 
Ockupanten
Sköneviken ligger frusen och öde, en ensam kråka landar på elstolpen. Någonstans långt ut över Östersjön lyser solen blekt. Långt bort, rakt söderut ligger Bornholm. Klicka för större bild!

19 januari 2010
Ridhusträning, 2 x 15 minuter
 
Idag fick Sudden ett samfällt beröm för sitt fria följ i ridhuset. Första gången vi tränade i den miljön var det bitvis lite steppigt och hässjigt men idag satt som sagt fria följet som en smäck med raka snabba sättanden. Vi fick t o m beröm av matte och det säger väl egentligen allt.
Vi rundade av träningen med ett praktfullt inkallande med ställande, en fullfartsmetallapportering och ett skall där Sudden satt i rätt position.

Lovisa hade en mellandag när det gäller det fria följet. Störde hästbajslukten för mycket tro? Däremot gick inkallande med ställande och framåtsändande bra.

17 januari 2010
Lite enahanda ...
 
Träning varje dag en liten stund i det bistra snålblåsta hoppas vi ska ge resultat när våren kommer till Blekinge. Det är inte så mycket vi gör varje dag, lite fritt följ, en inkallning med ställande, ett saktagående, ett skall och ibland en apportering.
Redan nu tycker vi att det ger resultat i flera moment, bl a fritt följ och inkallande med ställande. Ibland är det grymt bra, ibland bara bra :). Krypet däremot är ett moment som vi tycker är svårt. Det har vi inte fått till riktigt bra ännu.

Vissa dagar lyxar vi till det med ett uppletande och ibland på helgen får Lovisa göra ett par sökslag. Just nu håller hon på att lära sig att ta fastrullen vilket går bättre och bättre för varje gång vi tränar.

Dagens färska snålblåsta (8-10 m/s) bilder får illustrera vår träning.
 
Superkontakt men med tendens att ligga lite för långt fram
Jag har hittat en figge och har tagit rullen i munnen

6 januari 2010
Bottenfruset & Insnöat
 
Vi har i alla fall fått stor användning av våra batteridrivna fotvärmare som verkligen kan rekommenderas och som gjort att vi klarar av att vara ute i kylan flera timmar varje dag.
Det mesta vi gjort den senaste tiden är frittföljövningar på ett litet plogat område på klubben. Som bilderna visar går det ju riktigt bra för både Lovisa och Sudden. Bra kontakt och bra uthållighet.

Sök är ett nytt kapitel särskilt för Lovisa. Hon började sin sökutbildning tillsammans med matte i somras på klubbens träningsläger så grunderna finns där. Nu under vintern har vi fortsatt och även här går det riktigt bra. Fram till nu har vi bara tränat med lösrulle men igår och idag har vi övat med fast rulle.
 
Kalla skor och varma skor
Kalla övningar #1
Kalla övningar #2
Lovisa på väg in med sökrulle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Följ Lovisa, Suddens och husses vilda äventyr och vedermödor på deras väg genom tävlingsklasserna ...

Dex har tävlat i spårhundsgruppen, fullföljt fem SM, fram till DM 2006-09-10. Där gjorde han en kanontävling och vi fick ihop 606 poäng. Därefter gick han i pension och gjorde alla roliga saker som en glad golden gillar att göra.
Dex gick bort den 18 november 2009, drygt 13 år gammal.

Dex minnessidaBloggarkiv
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009