23 september 2010
Hårdkörning
 
Först körde vi igenom hela lydnadsprogrammet och därefter ett 1200 meters spår i området kring klubbstugan. Sudden var riktigt taggad på lydnaden och det mesta, inklusive framåtsändandet, fungerade bra.

Lovisa körde boll- och konditionsträning tillsammans med Faxe och Yulle ...

Fast det är inte varje dag vi har ett sådant flyt.
 
Dagens spår
Inkallande med ställande - Klicka på bilden så startar filmen!
Tungapporten - Klicka på bilden så startar filmen!


19 september 2010
Valdag även för Sudden
 
På valdagen fick även Sudden välja. Välja mellan ett spår och tidigare lagt förledningsspår. Anna & Hanne stod för det kluriga arrangemanget och det tackar särskilt för.
Hur lyckades då Sudden med sitt val? Jo, alldeles utmärkt. Han visade tydligt var förledningen gick (cirka 75 meter efter påsläpp) men valde det rätta spåret. Bra!
Nu jobbar vi vidare med klurigheter i spåret.


18 september 2010
Vi bommade spåret ...
 
Efter en formidabel insats av Sudden tvingades vi ge upp cirka 100 meter innan spårslutet då vår tilldelade tid (35 min) överskridits. Vi hade stora problem med spårförledningar som gjorde det alldeles för svårt för oss. Fyra usla spårpinnar och en erfarenhet rikare blev dagens resultat.
Som sagt, det gäller att ha flyt vid lottningen. Nya tag är det som gäller nu.
 


17 september 2010
Tävling i morgon
 
I morgon tävlar Sudden spår i Karlskrona. Vi hoppas ha flyt vid lottningen och ett hyfsat väder så att vi kan visa oss från vår bästa sida.
 
Appellplansspårning med Sudden
... och nu drar vi söderut


15 september 2010
Som på räls ...
 
Lovisas födelsedag firade vi med spårning på appelpanen med diverse förledningar. Superintresse från Lovisa gjorde spårningen till ett rent nöje. Lådan med köttbullar i slutet gjorde susen.

Firandet fortsatte med en riktigt långrunda på Blekingeleden där hon fick springa fritt och busa med både Faxe och Sudden (fast inte samtidigt). Kantarellerna stod som spön i backen så det blev en god omelett med smörstekta till kvällen.

Lovisa avslutade med ett gott äpple och somnade nöjd.
 
Superspårning på appelplanen idag
Med en blinkning gratulerar Ida sina "valpar" idag
Tecken som antyder att en ny årstid är på väg


8 september 2010
Lite ditt och lite datt
 
Lovisa glider fortfarande omkring och njuter av sina bravader i söndags. I går blev hon fint trimmad av Mia, inte visste vi att hon hade sådana talanger, och på kvällen bjöds det på tårta till klubbkamraterna.

Andra duktiga retrievers är t ex Tony Lyvéns Solo som firade sin debut i öppen klass med ett första pris. Stort grattis!

I går kväll gick också årets näst sista månadstävling på klubben. Ett utmärkt tillfälle att träna under tävlingslika förhållanden. Sudden och jag deltog i strålkastarskenet och det gick väl ganska hyfsat trots att Sudden var rätt laddad.

Moment Betyg Kommentarer
Fritt följ 8 Pos sidoförflyttningar. Plogar.
Ink m stå och ligg 8,5 Kunnde stannat snabbare, bägge
Framåtsändande 7 Nosade. Gick på TL:s kommando
Kryp 8,5 Hög bak, skuttar
Skall 9 Något glest

Som synes har vi en hel del kvar att jobba med.
 
Lovisas uppflyttningstårta (Schwartswald från Gylles) på klubben innan husse smygtog den där lilla tjocka goda mörkchokladbiten till höger ...
Hur som helst så gick den åt och god var den. Tack Lovisa!
Nytaget foto av Suddens pappa, Av Melica Castor, 11 år still going strong.
Foto: Tony Lyvén


5 september 2010
Yes! Uppflyttade!
 
Idag har vi tävlat Högre klass spår och blivit uppflyttade. Överst på pallen kom vi också. Mat i slutet av spåret var tydligen modellen för Lovisa. Hon var riktigt ordentligt taggad på spåret idag, så taggad att hon missade och gick över två apporter. Men i mål kom vi och det var ju huvudsaken.

I högre klass krävs betyg 8 i genomsnitt för uppflyttning. Två tappade apporter ger betyget 8. Betyget på spårupptaget gav oss lite marginal men det kändes ändå väldigt skönt att Lovisa plockade hem fyra föremål på fyra skick i uppletandet.

Sällanträning av momentet platsliggande gjorde att jag var tvungen att ge ett extra kommando för att Lovisa skulle lägga sig.
Genomsnittet 8 gäller även för lydnaden och medger inga misstag i form av nollade moment.

Lovisa har ju tidigare visat förmågan att samla ihop sig och vara väldigt korrekt på lydnaden. Och det gjorde hon även idag. En ganska trevlig rad med betyg där det retar mig något att hon gjorde ett kort men förargligt stopp på framåtsändandet i ett för övrigt felfritt genomförande.

Hur som helst, vi blev uppflyttade till Elitklass och det har varit ett av våra mål.
Nu ikväll har maten serverats och Lovisa har slocknat och sover gott, nöjd med sin fina insats.

Vi har ju inte varit direkt ensamma om den här prestationen. Tack alla tränings- och tävlingskamrater som hjälpt till med spårläggning, figurerat på momentet Framåtsändande, kommit med konstruktiv kritik och även stärkt oss med beröm mm, mm. Tack till matte som videofilmar oss och som står ut med oss träningsnördar ...
 
Moment Betyg Kommentar
Fritt följ 9/9 Luft
Ink m ställande 9/8,5 Steg
Framåtsändande 8/7,5 Stannar upp
Krypande 10/8 Hög bak
Skall 9,5/10
Tungt föremål 8/8 Omtag
Hopp över hinder 9,5/10 Nosar
Platsligg m skott 8/8 Dk läggande
Uppl av spår 9,5/10
Spårning 8/8 5 apporter + Slutet
Uppl av föremål 9/9,5 Lätt tugg 4:e föremålet
     
 
Lön för allt slit i träningen, överst på pallen. Härligt!
Matte fotograferade
Dagens skörd


2 september 2010
Genrep
 
Genrep för Lovisa. Hanne gick ett högre klass spår till Lovisa. Efter ett klantigt påsläpp där hennes husse försökte få henne att gå bakspår gick det ganska hyfsat. 6 apporter och slutet = MAT.
Uppletande med stavgående pensionärer i rutan. Gick faktiskt också bra. Nu blir det lite kullydnad i morgon och lek/vila på lördag inför tävlingen på söndag
 
Lovisa & Fix tidigare i sommar


1 september 2010
Pinnspiration
 
Igår var vi inne på Ann-Sofies hemsida och fick se en bild på de spårpinnar som användes på SM:et och då var vi ju bara tvugna att testa på Sudden. Det är i och för sig inte första gången vi använder skogspinnar, men ändå ...

Nåväl, spåret gick bra och Sudden slet till sig alla de avbrutna pinnarna i flygande fläng.

Lovisa fick ett uppletande där hon verkligen fick ansträngande sig allt medan JAS-planen från F17 drog på för fullt strax över trädtopparna.

Oh, visst ja, lydnadsträningen. Den gick bra. Lovisa känns trygg och stabil på lydnaden just nu.

I morgon är det Lovisas tur att spåra. Matskålen i slutet och en påse med råa ryggbiffsbitar till apporterna. Spännande!
 
 
 
 


31 augusti 2010
Sländornas tid
 
Spårdag för Lovisa. 5 - 600 meter långt och en och en halv timme gammalt. Lovisa taggades upp med matskålen som bars ut och placerades i spårslutet.

Bra spårupptag, bra spårning. Spåret korsade en promenadstig två gånger vilket inte innebar några problem för Lovisa som bara hade en enda tanke - mat, mat och mat. Lyckat slut.

Efter en stunds vila tränade vi fem moment. 1) några stegs fritt följ, 2) framåtsändandets olika delar, 3) kryp, 4) hopp sitt och sist 5) tung- apporten. Alla momenten gick bra, särkilt nöjd är jag med krypet där jag lyckades mjukstarta så att Lovisa undvek att bli hög i starten.

I morgon, som kommer att bli en fin dag, tränar vi ytterligare några lydnadsmoment där tempoväxling och saktagående i framåtsändandet kommer att ingå.
 
 
Lika flitig som vi i vår träning
Red sky in the night is the sailors deligth ...
Sandbytösens Yankee Fabian med matte Anna T tränar flitigt och regelbundet vilket ger resultat
 
 
 
 
Följ Lovisa, Suddens och husses vilda äventyr och vedermödor på deras väg genom tävlingsklasserna ...

Dex har tävlat i spårhundsgruppen, fullföljt fem SM, fram till DM 2006-09-10. Där gjorde han en kanontävling och vi fick ihop 606 poäng. Därefter gick han i pension och gjorde alla roliga saker som en glad golden gillar att göra.
Dex gick bort den 18 november 2009, drygt 13 år gammal.

Dex minnessidaBloggarkiv
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009