25 oktober 2010
Dagen efter ...
 
Vila, eftertanke, återhämtning, nya planer och så släppte vi loss efter att ha varit ordentliga en hel helg ...
Klicka på Lovisa!
 
 
Trötta kämpar


23-24 oktober 2010
"Äggakaga"
 
Det blev pannkaka av alltihop (eller äggakaka som är den skånska varianten). Och då menar jag vissa delar av vårt tävlingsframträdande i Simrishamn. Spåret dag 1 gick, bortsett(?) från två tappade apporter, som på räls. Sudden gjorde ett suveränt bra uppletande men hittade dessvärre bara tre föremål. Det fjärde kände han men lyckades inte lokalisera.
På lydnaden tjuvade han på inkallningen och på framåtsändandet kom samma beteende som på tidigare tävlingar, sabbad förstasträcka och bra andrasträcka. Resten gick bra men med två nollor i protokollet hamnar man långt ner i prislistan.

Spåret dag 2 gick på stubbåker med enbart jord som underlag. Sudden stod alldeles stilla(!)i säkert 20 sekunder när han hittade spåret i rutan och gick(!) efter analys sakta ut ur rutan. Så svårt var det tydligen. Efter cirka 25 meter hade han fäst i spåret och vi gick med god fart och gott hopp om ett bra spårresultat.

Dock, efter 2/3 av spåret tog det slut och efter en stunds fåfängt flackande över de böljande österlenska vidderna gav vi upp.
Vår tidiga hemfart gladde i alla fall Findus som inte hade väntat oss förrän till kvällen.

Resultatlista dag 1 hittar du här!


22 oktober 2010
I regn och blåst
 
Det är ju inte så ofta vi har fullt på ett träningsspår men idag hände det. 5 - 600 meter, tre spetsvinklar, fyra av apporterna låg mindre än tio meter efter vinklarna. I regn och halv storm knep Suddelutten alla knepiga vinklar och apporter. Kan det bero på träning kanske? Det kanske är som det sägs; övning ger färdighet. Vi hoppas på det.

Rätt håll hade vi också. Höll på att glömma det.
 


20 oktober 2010
Flitiga som bin
 
Ett tidigt morgonspår till Sudden. Medvindspåsläpp som Sudden tar åt rätt håll. Innan han riktigt får fäste i spåret dyker det upp planerade svårigheter i fom av vinklar och svåra apporter. Han reder ut problemen men missar två av fem knepiga apporter.

Vid middagstid tränar vi lydnad. Det var ett tag sedan vi tränade framåtsändande men efter några uppmjukningar går det riktigt bra. Lovisa sitter i bilen och skäller när Sudden tränar framåtsändande. Hon får ett försök och gör hela momentet lysande.
 
Morgonspår, 500 meter långt, 6 apporter, 2 spetsvinklar
Förstoring av den första svåra delen av spåret. Rätt tidigt kom en vinkel med apport, som Sudden missar, följt av ytterligare en vinkel efter cirka 25 meter, toppat med apport direkt efter vinkeln. Spetsvinkeln och apporten strax efter fixar han bra.
Förstoring av den andra svåra delen av spåret. En spetsvinkel med en apport efter 8 meter. Vinkel efter 20 meter följt av en apport (8 meter från vinkeln) som Sudden missar.


19 oktober 2010
Hektiskt veckoslut
 
Spårning, uppletande, lite bus och MH för Fix och hans bröder. Fix och hans bröder gjorde bra ifrån sig på MH:t.
Ja, där gick den helgen. Om det slutar spöregna kan det bli ett spår till Sudden senare idag.
 
Faxe
Lovisa i full fart skymtar förbi ...
Inkommer med ett föremål
Lördagens spår. Lagt i frostigt gräs 07.20. När vi gick spåret två timmar senare hade vissa partier töat medan andra hade frost i botten. Sista spårbenet låg i skugga/frost.
Ärligt talat hade det nog blivit ett bakspår men det var också den enda plumpen i protokollet. Sudden verkade inte ha några problem i skftena mellan frost och tö. Findus tycket att det var för kallt att spåra och stannade kvar i sängvärmen.
Gårdagens spår, 1200 meter, två spetsvinklar och 6 apporter. Sudden tar, efter analys(!), spåret åt rätt håll. Slår tidigt för den första apporten trots att vi har medvind. Inga problem med den första spetsvinkeln. Slår kraftigt för den andra apporten men vi hittar den inte. Resten av spåret går som en dans.


15 oktober 2010
Villospår?
 
Dagens spår gick på ett fält i Mommelycke. Förutsättningarna var frost i gräset när spåret lades. När vi tog spåret var det fortfarande frost på delar av spåret som gick längs vägen.
Sudden hade svårt att få fäste och började dagen med ett bakspår. Sedan gick det bra ända fram till den första spetsvinkeln som Sudden gick rakt igenom. När jag såg att han hade problem skulle jag ha backat minst tio meter för att hjälpa honom hitta utgången. Men det missade jag.

Efter lite hjälp via mobiltelefon kom vi på rätt spår och resten av spårningen gick bra. Fast Sudden tog bara tre av åtta apporter? I morgon bittida blir det ett nytt "frostspår".
 
 
 
 
 
 


14 oktober 2010
Kattspår mm
 
Efter ett vilset dygn i cyberrymden fungerar allt som det ska igen. Igår var det åter fältspår för "jyckarna".
Lovisa behöver träna på vinklar så därför fick hon ett med tre spetsvinklar. Hon gjorde ett fint spårupptag och löste sin uppgift felfritt.

Sudden tränar påsläpp, vinklar och förledningar. Förlednigen vid A kommer bara 20 - 30 meter efter spårupptaget, som var helt OK, och strax för spetsvinkeln. Vad jag kunde se noterade han inte förledningen vid A. Jag hade själv förutfattade meningar om var spåret gick vid tredje vinkeln. Sudden gav sig emellertid inte och drog mig "på rätt spår".
Förledningen vid B låg 10 meter innan slutapporten så den blev lite knepig för Sudden.

Idag lade jag ett spår till Sudden på åkern hemmavid. Inga konstigheter, inga kända förledningar annat än alla rådjuren som står på åkern.
Jag selade på Sudden hemma och gick med spårlinan släpandes i marken. Findus tog tillfället i akt att leka med linänden hela vägen ända till spårpåsläppet. Sudden gjorde ett fint påsläpp där han faktiskt stannade upp och kollade riktningen!! Rätt håll och Findus hängde med i full galopp. I spetsvinkeln satt Findus stilla och kollade när Sudden drog runt för att hitta utgången.

Sudden spårade bra och tog ett par riktigt svårplacerade apporter. Findus hängde med i alla vinklarna hela spåret, 750 meter.
 
Dagens "kattspår"
Suddens spår igår med förledningar vid A och B
Lovisas korta spår med tre spetsvinklar
 
Faxe, tränar inkallande med ställande


11 oktober 2010
Rävspår
 
Fältspårning med förledningar. Sudden och Lovisa fick bekänna färg på var sitt fältspår idag.

Suddens spår var 1400 meter och innehöll två spetsvinklar, en i början och en precis innan slutet, samt en planerad förledning (A). Han noterade hastigt förledningen och fortsatte spårningen, missade tyvärr 6:e apporten som låg någon meter efter en vinkel, annars hade allt varit fulländat. Bortsett från påsläppet som matte underkände!!

En fin räv passerade Lovisas spår, 800 meter, och gjorde en förledning som hon noterade men inte visade något intresse att följa. Lite jobbigt hade hon med spetsvinkeln mitt på spåret men tog alla sina apporter. Slutet bestod av spagetti med en god tomat och köttfärssås som blev över vid gårdagens middag. Matte underkände även Lovisas påsläpp. Vi får verkligen skärpa till oss.
 
Det övre spåret med förledningen "A" är Suddens. Spåret med rävförledningen fick Lovisa.
Spårverktyg
Faxe & Hanne
 


10 oktober 2010
Förledningsspår
 
Sudden löste sina problem i spåret i ett rasande tempo, förledningar vid A och B och två spetsvinklar. Spåret var cirka 1 timma, 45 minuter gammalt, förledningarna cirka 45 minuter gamla.
Sudden noterade förledningen vid A men prioriterade spåret. Jag kunde inte på något sätt se att han noterade förledningen vid B.
 
Inte så långt men med två förledningar och två spetsar


8 oktober 2010
Spårdag
 
Spårning i Karlsnässkogen. Suddens spår blev drygt en kilometer med tre spetsvinklar och en förledning 20 meter innan slutet. Dessutom passerade vi två grusvägar.
Sudden löste alla problem, även förledningen, på ett bra sätt trots att jag höll på att trycka ut honom i en av spetsarna. Sex av sju apporter (skogspinnar) fick vi med oss hem.

Lovisas fick ett kortare spår, endast drygt 300 meter, men med två spetsvinklar. Den första redde hon ut utan problem, den andra fick hon jobba en stund med. Apporterna, fyra skogspinnar, tog hon galant.

Tillbaks på klubben körde vi tävlingsmässigt uppletande. Sudden är outstanding. Lovisa fick ha lite hjälp med ett av föremålen.
 
Dagens två spår. Suddens till vänster. Klicka för större bild!


7 oktober 2010
Idag regnade det ...
 
Men häromdagen sken höstsolen på sitt allra vänligaste vis och då passade vi på att ta lite bilder.
 
Klicka på Lovisa!
Årets sista?


3 oktober 2010
Ockupanten
 
Matte köpte den till Lovisa men Findus ockuperade den snabbt ...
 
Prinsen på ärten


2 oktober 2010
Hoppsan, redan oktober
 
Var försvann september? Vi hann ju inte riktigt bli klara med allt vi skulle göra men vi kämpar oförtrutet vidare med full fart rakt in i oktober.
 
Direkt från diket ...
Full av energi trots bantningsprogram ...
 
 
 
 
 
 
Följ Lovisa, Suddens och husses vilda äventyr och vedermödor på deras väg genom tävlingsklasserna ...

Dex har tävlat i spårhundsgruppen, fullföljt fem SM, fram till DM 2006-09-10. Där gjorde han en kanontävling och vi fick ihop 606 poäng. Därefter gick han i pension och gjorde alla roliga saker som en glad golden gillar att göra.
Dex gick bort den 18 november 2009, drygt 13 år gammal.

Dex minnessidaBloggarkiv
September 2010
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009