30 november 2010
Nymodigheter
 
Det går trögt med hundträningen just nu, det blir mest rastning i snön på klubben och lite fotografering. Mest sensationellt är väl att matte gått med i Facebook. Du hittar henne här
 


29 november 2010
Äntligen snö?
 
Kolla när Hanne skidtolkar efter Faxe


28 november 2010
Facebook?
 
Matte har fått för sig att gå med i Facebook och skulle absolut ha en profilbild till detta ändamål. Så när vi kom hem efter en kortare sökträning med Lovisa satte sig matte i snön och kallade till sig hundarna. Ja du ser själv hur det gick. Men en profilbild blev det.
 
 
Sudden kör ett "torrsök" utan figgar efter att Lovisa, Faxe och Fabian gjort sina sökslag.
 
Visst är han stilig, Suddelutten?
Findus gillar inte snö och ligger bara inne och pääser ...


25 november 2010
SBK:are är vi allihopa ...
 
Sökträning i snö. Det enda goda med det är att det blir bättre ljus för kameran som matte skötte idag. Sex skick med lika många figgar. En "gubbe" med grep som rensade ett dike i sökrutans kant gjorde Lovisa lite konfunderad. Är detta en figge? Ska jag markera honom? Bortsett från dikesrensaren gick sökträningen som på räls.

Vi såg en gammal svensk film häromdagen - "Springschasar är vi allihopa" - och där visade det sig att skådespelaren Åke Söderblom tydligen var SBK:are. Eller ...
 
 


22 november 2010
Åtalad
 
Ser med viss oro på att min barndoms (otroligt länge sedan) hjälte, Tintin, har blivit åtalad för rasism för sina äventyr i Belgiska Kongo ...
 
När vi nu ändå är inne på ämnet djungel. Vi fick ett mail från våra grannar som under en period bor i Hong Kong. Här några bilder från vad som händer bakom deras hus.
Tur att man inte behöver rasta sina hundar just där ...
Foto: Bengt Callinggård
Foto: Bengt Callinggård


21 november 2010
Sökhänder?
 
Dagens regniga sökträning gick bra. Lovisa gjorde bra påvisningar utan någon som helst tvekan. Sista figuranten hade Lovisas kampstock som en riktig dunderbelöning. Hoppas det ska tagga henne på rätt sätt.
Men vad är det vi gör med vänsterhanden när vi skickar hunden? Gör alla så?
 
Sökhand #1 Sökhand #2


20 november 2010
En bra träning
 
För Sudden och Lovisa gällde lydnadsträning med kommendering på de tre första momenten. Och faktiskt lyckades vi lösa upp en del Suddenknutar. För första gången på länge lyckades han med framåtsändandet och fick en dunderbelöning.

Lovisa var lite ofokuserad idag. Dags att sluta med kommendering ett tag och träna smådelar och detaljer.

Ia & Ettan samt Anna & Nezzla tränade uppletande som vi passade på att föreviga.
 
Klicka på Nezzla så får du se hennes uppletande
 
 
 


19 november 2010
Novemberrusk ...
 
Genom vindrutan på Saaben ...


18 november 2919
I mörka skogen
 
Sökträning i novembermörkret. Matte hade ett styvt jobb att fånga oss på bild djupt inne i storskogen. Hur som helst, Lovisa fick fyra figuranter som hon plockade snabbt och effektivt. Vid något tillfälle tycker jag att påvisningen inte var 100%-ig så det måste vi jobba lite extra med. Annars är hon mycket duktig.

Sudden fick trösta sig med ett fältspår med en del klurigheter på förmiddagen.
 
Sööök, Utåt ... Lovisa har hittat en figge och kommer in med rullen i munnen
Visa! Här gäller det att hålla sig på benen ... En av figuranterna, matte
Ett par skyltar som vi såg i Sölvesborg häromdagen
Dagens spår till Sudden. Två spetsvinklar, apporter precis efter varje vinkel samt terrängskiften. 700 meter långt.


16 november 2010
Veterinärbesök och maskrosor
 
Vaccination av Lovisa (25,5 kg) som förväntat sig att få träffa sin favoritveterinär Åsmund och som surnade till när det visade sig att han hade ledig dag. Nu dröjer det ett helt år innan hon får träffa honom.
Sudden (29 kg) skulle ögonlysas för kontroll av sin katarakt (grå starr) på vänster öga. Glädjande nog konstaterades att hans friska öga fortfarande var friskt och att vänsterögat såg bättre ut än i våras. Han har cirka 50% syn på vänster öga med chans att det kan bli bättre.

På eftermiddagen tränade Sudden och jag ingång på planen för ett fritt följ med kommendering. Enligt matte, ett av de bättre vi gjort med en förhållandevis samlad Sudd.
Problemet är ju att han taggar han upp när vi blir kommenderade samt att jag själv måste lära mig att gå på ett bra sätt med kommendering. Vi blir stadigt bättre, Sudden och jag.
Lovisa har ju inte alls de problemen och "slapp" träna idag. I stället ägnade hon sig åt att jaga Sudden som tillskansat sig en gammal träapport.
 
 
För övrigt gläder vi oss åt att maskrosorna tror att det är vår igen ...


13 november 2010
Sökträning
 
Sökträning i fredags. Lovisa gör fyra slag på fyra figuranter. Första figgen med lösrulle, resten med fast rulle. Nu verkar hon ha kommit på hur man gör med rullen när man hittar en figge. Dessutom gör hon väldigt bra påvisningar.
 


11 november 2010
Fritt följ
 
Efter nästan två veckors uppehåll tog vi tag i våra liv och tränade fritt följ, enbart fritt följ. Lovisa går bättre och bättre med en liten tendens att komma för långt fram. Måste tänka på var jag placerar belöningen och vara konsekvent vilket inte alltid är så lätt.
Även Sudden går bra men blir lätt lite steppig i början av det fri följet. Om jag bara kunde få honom att gå tio centimeter längre bak så skulle allt vara frid och fröjd. Bara snön låter bli att komma så ska vi träna flitigt på det.
 
 
Står där och tänker. Undrar på vad?


8 november 2010
Ensam
 
 
Det är här vi tar emot lågtrycken från sydost. Här kommer en klass II-front. Det innehåller både regn och snö som ska levereras längre norrut. Hoppas vi.
Ett annat lågtryck, klass III, drog snabbt förbi tidigare idag.
 


7 november 2010
Efter en kall natt ...
 
Starx innan soluppgången (mobiltelefonfoto)

Lovisa fick ett par sökslag och Sudden ett tufft uppletande på eftermiddagen


5 november 2010
Färgglatt i sökskogen
 
Lovisas dag idag. Återupptagen sökträning från i vintras. Och hon hade inte glömt något. Däremot hade hennes påvisningar helt klart förbättrats. Är det vad hon legat och funderat ut ...?
Sök är i alla fall helt klart Lovisas grej.

Sudden ägnade sig åt ett fint skogsspår (äntligen efter alla dyngfält) på förmiddagen.
 
Roland & Zelo
Lussekatter, redan?


4 november 2010
Tupplur efter frukost
 


1 november 2010
Rehab
 
Plananträde. Det är vad vi ägnar oss åt nu och framöver. Plananträde med kommendering på känd plats med kända "kommandoror", okänd plats med kända "kommandoror", känd plats med okända "kommandoror", okänd plats med okända "kommandoror", det är vad vi kommer att ägna oss åt under överskådlig tid.

Målet är att genomföra det tre första momenten i brukslydnaden klanderfritt på en totalt okänd plats med helt okända figuranter och en helt okänd tävlingsledare som kommenderar. För det är just i den situationen som Sudden och jag har vårt problem. Och nu ska det lösas ...

Idag var vi på fotbollsplanen vid Karlsnäs med känd "kommandora". Ingång på planen tre gånger. Tre steg fritt följ och sedan mycket beröm.

Lovisa, som lyssnar för mycket på vad tävlingsledaren säger, tränade fritt följ där vi gjorde allting precis tvärtom ...

Dex minsta lilla dotter, Maja (Molly-Dexell), tävlade elit spår den gångna helgen. Hon och matte Petra hamnade överst på pallen, vilket inte är helt ovanligt. Majas farmor höll sig framme och tog hand om pokalen :)
 
Om hösten, strax innan vi faller
Lovisa i väntan på sin tur
Faxe
Sudden
Maja
Majas farmor
 
 
Följ Lovisa, Suddens och husses vilda äventyr och vedermödor på deras väg genom tävlingsklasserna ...

Dex har tävlat i spårhundsgruppen, fullföljt fem SM, fram till DM 2006-09-10. Där gjorde han en kanontävling och vi fick ihop 606 poäng. Därefter gick han i pension och gjorde alla roliga saker som en glad golden gillar att göra.
Dex gick bort den 18 november 2009, drygt 13 år gammal.

Dex minnessidaBloggarkiv
Oktober 2010
September 2010
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009