23 juli 2011
Spårning & Kantarellsök
 
Spårningen gick hyfsat men eftermiddagens kantarellsök tillsammans med Sudden, som definitivt inte letade svamp, resulterade i tre(!) hyfsat stora kantareller.
 
Inget kantarellsök #1
Inget kantarellsök #2
Dagens spårslut för Lovisa.


20 juli 2011
Träning i fruntimmersveckan
 
Efter en halvhjärtad insats på lydnadsplanen tränade vi uppletande mitt i en regnskur. Hade egentligen tänkt ta några bilder på hundarna i arbete men det sprack. Hundarna skötte sig som vanligt bra men vädret ...

Som tur var fick vi en bild på Nezzla som spårat och hittat sitt bästa spårslut, Lukas.
 
Sommarhimmel, fruntimmersveckan.
Mobilfoto: Anna Persson


19 juli 2011
Spårrecykling
 
Gamla spår blir som nya. Och glädjande nog hade inte ett av favoritspåren avverkats utan var intakt till 95%. 1500 meter, exakt, med daggblöta naturpinnar med minimal vittring. Sudden tar spåret åt rätt håll även idag och plockar sex av sju pinnar utan att tveka. Den missade pinnen markerar han och vi lägger flera minuter på att försöka lokalisera den men misslyckas tyvärr.

Idag var spårorken mycket bättre, för att inte säga bra, och han har inga problem att hålla ihop ända till slutet. 30 minuter tog vi på oss i spåret. Sudden var helt klart sitt gamla jag igen.

Inga hundbilder idag utan två bilder på mina träningskamrater som äter sina smörgåsar mm när spåren är utgångna och vi väntar på att de ska kallna.
 
Och till sist en bild på Suddens spår i stora skogen


17 juli 2011
Spårdag
 
Sudden gick sitt första spår efter boreliainfektionen idag. Det var nästan precis en månad sedan och idag fick han ett på 1300 meter. Apporterna bestod av naturpinnar som har legat ute på brunnslocket i ett par månader och som hade cirka 30 sekunders handvittring på sig. De första fem tog han utan tvekan, apport nr 6 gick han över utan att blinka, apport nr 7 jobbade han mycket länge på men lyckades inte lokalisera.

Spårupptaget gjorde han bra och man kan väl säga att bristen på spårkondition gjorde att han inte orkade riktigt hela sträckan. Försiktig träning ska väl lösa bot på det.

Efter spåren tränade vi uppletande vid Karlsnäsgården och då märktes ingen trötthet. Bägge doggarna skötte sig exemplariskt.
 
Dagens spår fick Sudden
Lovisa, som en liten raket. Raka slag ut och full fart in.
Här går det undan! Som vanligt svårfotograferad (han blir ofta suddig!)
Han har aldrig näsan högt när han kommer in med föremål för då kan han ju gå miste om ytterligare ett på väg in ...


15 juli 2011
Husses hjälpredor
 
När det varit fest rycker Sudden & Lovisa ut och rengör gratängformar mm. De är oslagbara.
 


11 juli 2011
Stilla altanliv
 
Efter dagens lydnadsträning, som gick som på räls, kopplar vi av på altanen tillsammans med kluriga katten Findus. Allt är dock inte så fridfullt som det i förståne verkar.
 


10 juli 2011
Hemma igen!
 
Sudden och Lovisa har varit på hundpensionat från lördag till söndag då husse och matte var bjudna på fest på den vackra ön Tjärö. Och visst blev de glada att bli hämtade ...
 
Nyutsläppta!


8 juli 2011
Två damer och en herre med skumma avsikter
 
Ella, som med råge passerat 14,5 år, fortfarande pigg och rask
Vilda, som är en 10 veckor gammal trevlig boxertik
Sudden, en herre med skumma avsikter ...


7 juli 2011
Klantig spårläggare
 
Om man använder GPS när man lägger spår vet man exakt var man är, efteråt i alla fall, och förutsatt att man inte går och sover som dagens spårläggare gjorde. Fördelen (?) med GPS:en är att man tydligt ser sina misstag och kan rätta till dem under resans gång.

Hur som helst har vi under de senaste veckorna haft ett spårträningsprogram för Lovisa med syfte att öka hennes uthållighet och noggrannhet mellan 800 meter och 1500 meter. Vi började med långa spår utan apporter och med ett jätteslut (=mat, mat, mat) och har fortsatt med små burkar med köttbullar oregelbundet placerade i spåret. Och Lovisa har gradvis förbättrat sig.

Idag hade jag (jo, det var jag som var spårläggare) förutom tre köttbullsburkar lagt fyra apporter av naturpinnar i det nästan 1300 meter långa spåret. Lovisa tog spåret åt rätt håll vilket hon oftast gör och sedan var inte nosen lyft från marken förrän spåret tog slut. Hon överträffade sig verkligen själv idag och gjorde ett kanonjobb. Allt hade varit perfekt om husse inte gått och slöat i storskogen. Träning ger resultat, den saken är säker.
 
 


2 juli 2011
"... mad dogs and Englishmen ..."
 
"Only mad dogs and Englishmen are out in the midday sun" skrev Noel Coward (länk) och det stämmer kanske. Vi var i alla fall ute och tränade på årets hittills varmaste dag. Med mycket belöningar och korta pass gick det riktigt bra. Lovisa och Sudden kändes fräscha trots värmen. Bägge två fick göra ett framåtsändande, det första på riktigt länge, som de klarade elegant. Kul att minnet funkar!

Suddens krypträning börjar ge resultat så sakta och Lovisas benägenhet att lyssna, och följa, tävlingsledaren speciellt i momentet "Skall" jobbar vi flitigt med.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Följ Lovisa, Suddens och husses vilda äventyr och vedermödor på deras väg genom tävlingsklasserna ...

Dex har tävlat i spårhundsgruppen, fullföljt fem SM, fram till DM 2006-09-10. Där gjorde han en kanontävling och vi fick ihop 606 poäng. Därefter gick han i pension och gjorde alla roliga saker som en glad golden gillar att göra.
Dex gick bort den 18 november 2009, drygt 13 år gammal.

Dex minnessidaBloggarkiv
Juni 2011
Maj 2011
April 2011
Mars 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009