31 oktober 2011
Rutiner
 
Jag börjar falla in i rutinerna mer och mer, som t ex att vi ligger och sover en stund på morgonen när vi har ätit frukost. Husse brukar passa på att ta sig en liten lur samtidigt som vi.
När vi kom till klubben tränade husse och jag en stund. Och när vi kampade med en leksak blev jag alldeles blodig på ena sidan av munnen. En liten tand var helt lös och husse var snabbt där och plockade loss den.
Jag har fått massor av nya tänder men detta var den första som vi "hittade".
Vi lägger den under Biabädden så får vi se vad som händer ...
På eftermiddagen försökte jag komma ikapp Lovisa när vi sprang uppe i skogen.
Suddelutten i skymningen
Faxe och Yulle tränade sök. Sudden sträckte ut i den vallade skogen och fick till sist hitta en figuranttant.


28 oktober 2011
I de djupa skogarna
 
I de djupa Blekingska skogarna ...
... alldeles vid Skratthörnavägen ...
... ligger vi och väntar medan husse lägger ett spår till Max
Innan vi åker hämtar jag en apport i skogen
Lånade ut min dummy till brorsan, duktig även han.


24 oktober 2011
Dagens "uppis"
 
Lite av en vilodag. Max fick nöja sig med ett uppletande men fastnade tyvärr inte på bild.


22 oktober 2011
På Hultet
 
En solig och fin höstdag på Hultet med lite spårning för valparna och till sist några markeringsövningar med matte som kastare.
 
En lite suddig Lovisa, men hon flyger så fint
Faxe
Och till sist småttingarna, Credo och ...
... Max


21 oktober 2011
Daggmask är läckert!
 
Här känner jag tydligt lukten av en daggmask ...
... och då trycker jag ner nosen i marken och andas eller suger upp masken. Enkelt va! Husse tycker inte om daggmask och tycker att jag ska sluta.
Jag fick ett spår idag, i skog på mjukaste mossa med lite uppförsbacke och lite nerförsbacke och sedan var det klart. När husse skryter med mig så säger han att spåret var cirka 500 meter men då skarvar han. 430 meter, inte ett dugg längre var det, och nästan en timme gammalt. Fyra apporter som legat ute och vädrat sedan förra sommaren hade han placerat ut. Jag lyckades markera tre av dem vilket husse tyckte var OK. Man kan ju inte begära mer av mig ännu ...


20 oktober 2011
Halloweentider
 
Jag vågar ju nästan allt och är inte rädd för något inte ens tanter med Halloweenhatt. För tanter är ju tanter även om de har hatt ...


19 oktober 2011
Spårdag hemma
 
Ett fältspår som gick sisådär. Mycket vind hit och dit och nyslaget för bara någon dag sedan. Men jag tog i alla fall upp spåret åt rätt håll och lyfte den första spårapporten till husse. Sedan kom ett stycke där jag hade rätt mycket problem, fick liksom inte riktigt tag i spåret. Men från sista vinkeln fram till slutet gick det mycket bättre.
OK, man kan ju inte lyckas varje gång. Husse mistänker att bonden sprutat konserveringsmedel i plastbalarna och det brukar ställa till problem när man spårar.
 
När vi var inne i stan och handlade passade vi på med ett litet uppletande på klubben


17 oktober 2011
Spårdag på Gö
 
I ett strålande fint höstväder har vi tillbringat dagen på Gö där vi både spårat och tränat uppletande. Så här kunde det alltid få vara.
Från Gö in mot land
Jag fick ett fint klöverfält med lite vildsvinsbök att öva på. Missade en vinkel och en apport men klarade två vinklar och två apporter samt en massa raksträckor.
Brorsan Credo tränade samtidigt på ett fält på andra sidan vägen
Min bror Credo tänder på sand! Har ni någonsin hört något liknande. Han blir liksom helt vild ...
Jodå, den där halvstora killen är jag. Det går undan med tillväxten.
Sudden, som precis får vittring på ett föremål


16 oktober 2011
Markeringar
 
Jag är ganska bra på markeringar, alltså tränade vi det idag. Ibland måste man få träna det som är allra roligast. Och så ville väl husse ha lite nya bilder på mig i arbete kan man tänka.

Vi var på några olika platser och hade valt lite vildare terräng. Jag såg "dummyn" falla men jag såg inte nedslagsplatsen så när jag kom fram blev det lite nosarbete också.

Lovisa och matte tränade den nya flugan, Rallylydnad och Sudden fick ett uppletande i klubbens nyaste uppletanderuta.
 
Lite jobbig terräng hade gubben valt men det hindrar inte en envis valp


15 oktober 2011
Livsnjutarna
 
Strax utanför grinden, alldeles intill en stor solvarm sten har Findus byggt sig ett litet utebo där han kan ligga och mysa i väntan på att vi kommer hem. Och så har han full koll på allt som händer.

Om man ligger och sover med huvudet halvvägs inne i bokhyllan, blir man klokare då? I vart fall ser det ganska skönt ut.
 
Livsnjutare #1
Livsnjutare #2 och #3


12 oktober 2011
IKEA!
 
IKEA, ja jag säger bara det. Fy vilken tråkig dag! Den enda ljuspunkten var väl besöket på Kalmar Brukshundklubb. Kan mycket väl tänka mig att tävla där någon gång i framtiden. En jättefin appellplan, stor och fin, välklippt och grön.
 
Testar underlaget på appellplanen. Bra att springa på.


11 oktober 2011
Spårning & tigga träning
 
Vi spårar nästan bara på fält för det sägs att man lär sig bli en bra spårhund då, och vem vill inte bli det. Idag blåste det motvind när jag tog upp spåret från sidan och valde, som alla valpar gör, rätt håll. Husse hade lagt små högar av spårapporter på två ställen. När man känner vittringen av så många apporter kan man bara inte låta bli att stanna till och då klickar och belönar husse.
Jag är ännu så länge väldigt inriktad på slutet där min matskål finns så jag hinner inte stanna så länge. Vinklarna har jag börjat lära mig. Plötsligt tar ju bara spåret slut och man blir helt ställd. Första gången jag råkade ut för en vinkel så visste jag inte vad jag skulle göra men nu har jag börjat lära mig; man "ringar" och då hittar man spåret igen. Fiffigt va!

"Tigga träning" är precis som det låter, jag ska tigga husse om träning. Husse står helt passiv och när jag tar ögonkontakt med honom eller bjuder på ett beteende så får jag en dunder belöning med snörbollen. Just nu orkar vi bara hålla på sisådär fem minuter ...
 
Dagens spår: 430 meter långt fältspår, två räta vinklar, cirka 50 minuter gammalt. På två ställen i spåret ligger en liten hög med spårapporter.


9 oktober 2011
Dagen efter
 
Är lite seg efter valpträffen och har vilat mest hela dagen. Creddan kopplar av med en clementin och Lovisa går Rallylydnadskurs med matte.
 


8 oktober 2011
Vi har varit på valpträff
 
Klicka på Bella!


6 oktober 2011
En mellandag
 
Idag har jag inte gjort många knop förutom en lång promenad med husse, fast vi tränar ju på promenaderna också
Detta öra behöver rengöras Kändes det bra?


4 oktober 2011
Träning pågår
 
Ögonkontakt, tigga efter träning, det var vad Mona sade att vi skulle jobba på. Och det var jag som skulle tigga. Så nu kör han hårt med mig husse. Varje gång jag tittar på honom så blir det en godbit eller en kamptrasa som belöning och jag har redan börjat titta mer på honom.

Matte fotograferade mig och husse
 
Man kan ju gå riktigt snyggt i flera meter ...
... och då kommer kamptrasan fram
I Sölvesborg brottas min syster Lova med sin katt. Akta dig Lova, katter är inte att lita på har de sagt till mig.
Foto: Eva Jönsson


2 oktober 2011
Läckra daggmaskar
 
Husse och jag har tagit en halvtimmeslektion hos Mona (länk till hennes hemsida) idag i Karlshamn. Ni kan bara ana hur goda daggmaskar och hur gott gräs de har där. Jag fick flera tillfällen medan husse och Mona diskuterade hur min träning den närmaste tiden skulle läggas upp.

Om jag fattade det hela rätt så gick det ut på att husse skulle vara mer attraktiv än en daggmask och på så sätt skulle jag bli mer fokuserad på honom. Man undrar hur svårt kan det vara att övertrumfa en daggmask? Vi får väl se hur han klarar detta ...
 
Roligare än en daggmask?
Jag fick i alla fall en kampbelöning och husse många fina tips
Faxe var också där och tränade bl a snabbhet vid tungapportering med hjälp av lite konkurrens


1 oktober 2011
Hej igen!
 
Dagarna går och vi tränar markeringar och apporteringar. På bilden här under har jag hämtat en som låg en bit in i buskarna (jo, jag fick ha lite hjälp av husse). Appellspår tränar vi för fullt. Måste öva på vinklar men framförallt på att markera och lyfta spårapporterna. Husse får klicka in mig på det.

I morgon är en spännande dag för då ska vi träffa Mona som är en sådan där lydnadsguru som ska ge oss tips om vad vi ska träna på. Kanske vi får visa upp mina färdigheter med tasstarget och handtarget ...
Jag lovar att berätta mer i morgon.
 
Max spår häromdagen. Påsläpp från sidan och som alla valpar väljer han rätt håll. Markerar Apport 1 och får belöning. Vi går vidare och när spåret plötsligt tar slut ringar han och tar vinkeln. Noterar Apport 2 men vill bara vidare. Klarar vinkel nr 2 och avancerar raskt mot slutet som utgörs av hans middagsmål förstärkt med lite god kyckling. Spåret var cirka 350 meter långt och 45 minuter gammalt.
Min bror Credo ägnar sig åt bergsbestigning
Hanne fick låna Sudden i ett spår som husse lagt.
Livsnjutaren
 
 
Följ Lovisa, Suddens, Max och husses vilda äventyr och vedermödor på deras väg genom tävlingsklasserna ...

Dex har tävlat i spårhundsgruppen, fullföljt fem SM, fram till DM 2006-09-10. Där gjorde han en kanontävling och vi fick ihop 606 poäng. Därefter gick han i pension och gjorde alla roliga saker som en glad golden gillar att göra.
Dex gick bort den 18 november 2009, drygt 13 år gammal.

Dex minnessidaBloggarkiv
September 2011
Augusti 2011
Juli 2011
Juni 2011
Maj 2011
April 2011
Mars 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009