31 januari 2012
I skogen
 
Husse kallar och en av tre kommer ...


29 januari 2012
Framåtsändande?
 
Det verkar avlägset att tävla högre klass med Max men likväl måste vi hitta ett bra sätt att träna framåtsändandet, och särskilt saktagåendet, redan nu. Galoppen till targeten har vi redan klart men hur får man en 7,5 månaders slyngel att gå sakta rakt fram?
Vi grubblar och testar olika idéer. Däremellan tränar vi linjetag, gå fint vid sidan, uppletande mm.
 
Vad är du för nån? Själv är jag en retriever ...


26 januari 2012
Suddens födelsedag
 
Tiden går fort, Sudden är redan 6 år gammal idag. Lika alert och spänstig som vanligt. På bilden njuter han i fulla drag av den tunna snötäcket och ett lätt snöfall idag.
Då och då kollar vi igenom hans lydnadsmoment och de sitter väl på plats. Däremellan briljerar han i uppletanderutan och idag släppte han loss över snövidderna.

Den lille Max tränar mest inomhus på gröna mattan och just nu lär han sig (kanske!) att gå några steg fritt följ med maximal kontakt och rätt position. Han är mycket observant på varifrån eventuella belöningar kan tänkas komma och det gör det hela inte så mycket lättare. Det gäller m a o att hålla händerna och belöningarna i styr. Men framåt går det, igår kunde han/jag gå två (2) hela steg på ett korrekt sätt. För att vara i värsta slyngelåldern är det ganska bra gjort.
 
Suddelutten, 6 år gammal/ung idag


23 januari 2012
Efter frukost
 
Efter frukost, innan vi åker till klubben och tränar, tar vi oss en liten tupplur
Och på klubben fick vi besök av Gustav och hans matte. Gustav är 12 veckor och har samma pappa som Max. En söt och trevlig liten kille med mycket krut i.


21 januari 2012
I skottlinjen
 
Fältspår med Max. På fältet intill har det nyss skjutits ett vildsvin. Max gjorde ett bra spårarbete med stort intresse från första till sista fotsteget. Apporterna klippte han elegant. Snålkallt, frusna händer och ingen som kunde hålla i kameran. Blötsnöväder i antågande så lite bråttom hade vi.
Nu tillbringar vi resten av dagen i stugvärmen.


20 januari 2012
Mitt i slyngelåldern
 
Ser ju hyfsat ut bortsett från att husse inte vet var han ska göra av sin vänsterarm
"Ligg" sa husse. Visst sa du "Tigersprång" sa Max ...
Så ska det se ut. Hakan i backen har vi som mål på framtida platsliggande.
Och Lovisa och matte går från klarhet till klarhet i Rallylydnaden. Alla fick sitt idag, Sudden tränade uppletande utomhus.


14 januari 2012
Kroppsvård
 
Husse tog fram effektiva kardan och gick igenom min päls riktigt ordentligt. Det blev så det räckte till en valp till.
Efteråt i skogen, nyfriserad, nyklippta klor och det nya halsbandet.


9 januari 2012
Snurrigt
 
Max behöver träna på spårupptag på fält och appelplanen får duga som övningsområde
Och här har vi kommit igång
Matte & Helene ska lära Lovisa att snurra både inåt och utåt, ett rallylydnadsmoment
Men hur menar du egentligen matte?


6 januari 2012
7 månader gammal
 
Idag den 6 januari fyller Max sju månader. Han är nu lika hög som Lovisa och kan springa nästan lika fort som Sudden. Han tränar alltid en liten stund varje dag, ibland med repetioner, ibland lär han sig nya saker. När det är uppehållsväder är vi utomhus men när det spöregnade härom dagen tränade vi inomhus.

Vid vårt besök hos Ditte fick vi lära oss hur man får ett stabilt och säkert platsliggande med hakan i marken. Max hade ju redan tidigt frivilligt erbjudit hakan i marken vid liggande (september 2010) men när vi förlängde tiden lyfte han ibland på huvudet.

För att få honom att säkert hålla hakan ner i marken har vi lärt honom att lägga hakan i husses hand och trycka neråt. Igår tillämpade vi den nya kunskapen i samband med liggande för första gången.

Idag började vi de första övningarna att gå sakta framåt. Inte helt lätt för en aktiv valp men Max är mycket läraktig och lyckade flera gånger i följd. Galoppdelen i framåtsändandet började vi träna tidigt och det är han riktigt duktig på. Längre fram ska galoppen växlas till saktagående. Det är den stora utmaningen. Momentet ska bli framåtsändande, förhoppningsvis.
 
Hakan i marken kunde Max tidigt. Det beteendet bjöd han själv på. Bilden är från den 22 september.
Nu lägger han huvudet i husses handflata och trycker neråt. Gradvis kommer husse att dra undan handen och Max kommer att fortsätta trycka huvudet mot underlaget.
Nezzla, som är en jätteduktig tjej, var också på klubben idag och hon tränade sidoförflyttningar tillsammans med sin matte Anna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Följ Lovisa, Suddens, Max och husses vilda äventyr och vedermödor på deras väg genom tävlingsklasserna ...

Dex har tävlat i spårhundsgruppen, fullföljt fem SM, fram till DM 2006-09-10. Där gjorde han en kanontävling och vi fick ihop 606 poäng. Därefter gick han i pension och gjorde alla roliga saker som en glad golden gillar att göra.
Dex gick bort den 18 november 2009, drygt 13 år gammal.

Dex minnessidaBloggarkiv
December 2012
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augusti 2011
Juli 2011
Juni 2011
Maj 2011
April 2011
Mars 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009